top of page
  • Writer's pictureFrancesc Martínez-Olmo

Diferents maneres de publicar a les xarxes socials que tenen els joves

Updated: Nov 15, 2022


Els joves es poden classificar segons la freqüència de publicacions i el tipus de publicacions: els que publiquen poques vegades, els que tendeixen a publicar sobretot fotos, selfis i vídeos, els que publiquen més aviat textos, música i altres continguts i els que publiquen tot tipus de contingut.


Una de les estratègies per desenvolupar competències relacionades amb la producció, el consum i la postproducció de suports en el context de la cultura juvenil és la construcció guiada d’històries digitals personals, a més de permetre l’expressió de la pròpia veu, cosa que aconsegueix bons resultats, tant en educació formal com informal. Considerem necessari adaptar aquest pensament als nous hàbits de publicació i als quatre perfils que hem identificat.


L'estudi ha permès conèixer els hàbits i pràctiques declarats dels joves en relació amb la publicació de contingut digital a les xarxes socials.


Vam dur a terme un estudi basat en enquestes mitjançant un qüestionari en línia que van respondre 835 joves d'entre 12 i 22 anys d'Espanya, Xile i Colòmbia.

Per identificar els perfils diferencials dels joves productors d'històries digitals, hem aplicat la tècnica del clúster en dos passos.


Rodríguez-Illera, J. L., Martínez-Olmo, F., Rubio-Hurtado, M. J., & Galván-Fernández, C. (2021). The content posting practices of young people on social networks. Pixel-Bit, Revista de Medios y Educación, 60, 135-151. https://doi.org/10.12795/pixelbit.74205

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page